2015. július 21., kedd

Nabsant 5/3



A szobájában kisvártatva Jinx jelent meg.
- Az égre, Ezekiel itt van, és miattad jött! És te faképnél hagytad, AZ ÉGRE!!!
- Persze, mert csak én nem esek hasra tőle! – morgott bosszúsan Amzie, miközben fel-alá járkált  a szobában. – És az a csók dolog komoly? Tényleg még ebben sem választhatok?
- Itt van négy hónap – huppant le az ágyra Jinx, de napok óta most először tűnt úgy, hogy nem tudja magát túltenni a dolgon. Amzie közben rótta a köreit és tovább aggodalmaskodott.
- És ha nem elég?
- Elég szokott lenni.
- Nem hiszem. Nekem ez nem fog menni. Mi van, ha nem megy?
- Akkor adnak még négy hónapot – vonta meg a vállát Jinx. – De menni szokott. Visszatérve Ezekielre, nem is mondtad, hogy tetszel neki.
- Mert nem tudtam. Teljesen váratlanul ért. Asbeth-tel a barátaim voltak, mindig segített, de nem gondoltam, hogy ezért.
- Mágus és boszorkány között nincs barátság.
- Azt hittem ők kivételek. Azt hittem jóban lehetünk, mert nem csak bárgyú fejjel nézek rájuk.
- Akkor ez imponált nekik – gondolkodott el Jinx. Amzie rettenetesen zavarban volt, és bosszantotta is a helyzet. Igazán nem akart beállni a sorba Ezekiel-imádók közé.

Másnap mikor megjelent az osztályában Jinx kivételével mindenki hátat fordított neki, és még véletlenül sem szóltak hozzá. A lány el nem tudta képzelni, hogy mi történhetett az éjszaka, amiért megutálták.
Csak ebédszünetben kapott magyarázatot. Ugyan megpróbált leülni a szokott társasághoz, de ahogy leült ők felálltak és tüntetően másik asztalhoz ültek át. Lemondó sóhajjal állt neki az ebédnek, mikor Jinx ült le mellé. Hírekkel jött, de mégis homlokráncolva fogott neki a magyarázatnak.
- Szóval beszéltem néhány lánnyal, és több oka is van, hogy közutálat tárgya lettél.
- Halljuk.
- Nem fog tetszeni.
- Lehet, azért csak mondd.
- Először is nem tetszik nekik, hogy Ezekiel kifejezetten érted jött, mert így nekik esélyük sincs.
- Nem mintha nem lenne már lovagjuk…
- Bármikor lecserélhetik őket – tájékoztatta Jinx. Amzie kérdőn nézett rá, de barátnője csak bólintott megerősítendő mondandóját. Amzie-nek egyre ellenszenvesebb lett a rendszer.
- Másodszor?
- Másodszor az sem tetszik nekik, hogy ha már idejött érted, te kerek perec kikosaraztad. Néhányan megkérdőjelezték az épelméjűségedet is, de ezt csak a teljesség kedvéért mondtam el.
- Rendes tőled – húzta a száját a lány. – Szóval minden Ezekiel miatt van?
- Röviden igen.
- És ha nem hagyom, hogy egyáltalán megpróbáljon a lovagom lenni?
Nem várhatta meg Jinx válaszát, mert hirtelen egy átok repült felé, és mielőtt mozdulhatott volna felrobbant a főzeléke, minek következtében a haja, ruhája és arca is olyan lett. Amzie undorkodva törölte ki a szeméből.
- És ez még csak a kezdet – tette hozzá baljósan Jinx. Körbenézett ugyan, de bárkitől származhatott az az átok. Amzie otthagyta a tányérját, hogy a szobájában átöltözhessen. Jinx a folyosón követte.
- Ha el is fogadom lovagjelöltnek, attól még nem fog sikerülni az a „tűzfelkeltő csók” – grimaszolt. – Sosem rajongtam érte, és egyáltalán nem adtam okot arra, hogy utánam jöjjön. Egyszer a falhoz szegeztem, aminek persze meg is lett a következménye, de…
- A … a falhoz szegezted? Legyőzted? Sima boszorkányként??? – hüledezett Jinx. Amzie egy vállvonással elintézte.
- Igen.
- Hihetetlen vagy!
Ahogy a folyosón befordultak meghallották a mágusok részlegét. Csak egy magas kőfal választotta el őket a gyakorlóterüktől. Amzie érdeklődve nézett arra, amerről a hangok jöttek, majd sokat sejtetőn felvonta jobb szemöldökét. Jinx hiába is próbálta lebeszélni.
- Amzie, tilos átmenni.
- Csak átnézek, hogy mi folyik odaát… – varázsolt ragasztóbűbájt a kezeire és már mászott is felfelé. Jinx miután körbenézett és megbizonyosodott róla, hogy nincs veszélyforrás a közelben követte barátnője példáját.
Habár az ő oldalukon öt méteres volt a fal, a másikon vagy harminc, így a fal peremén átnézve szédítő magasból figyelték az eseményeket. Amzie így is észrevette, hogy sokkal jobban lát, mint korábban.
Odalenn egy téglalap alakú zöld gyepes területen mágusok gyakoroltak párharcot, majd mikor intett a tanáruk megkezdődött a mindenki mindenki elleni harc. Ez fentről mégis inkább úgy tűnt, hogy a legtöbben Ezekielre mennek. Gero a pálya szélén várta, hogy csökkenjen a harcolók száma, Season becsülettel támadt és nagyon hatásos volt. Mégis, Amzie-nek el kellett ismernie, hogy Ezekiel a legelegánsabb, és legnagystílűbb a társaságból, és azon kapta magát, hogy kíváncsi lenne Season és Ezekiel párharcára. Úgy állt a helyzet, hogy ez hamarosan be is következhet, mikor hirtelen fekete sárkányok tűntek fel a lovagjaikkal, és támadást mértek rájuk. Amzie ahogy meglátta a felé közeledő tűzcsóvát nem tehetett mást, ugrott. Jinx követte példáját és teljes erővel zuhantak a mágusok felé. Azok aggódva figyelték őket. Amzie szíve a torkában dübörgött és megpróbálta felidézni az érzést, ahogy átváltozik, de a föld vészesen gyorsan közeledett felé. Végül elindult benne a folyamat, végigbizsergett a bőre, ropogtak a csontjai, és az utolsó pillanatban kiterjesztett szárnyakkal vágott fel a magasba. Még visszanézett, Jinxet Season tette le biztonságban a földre egy mágiával, amiért Amzie külön jutalmazta, és a fekete sárkány felé fordult. Az eltűnt a felhők között, melyek aznap olyan alacsonyan álltak, hogy ráfeküdtek a hegyek tarajára, így szinte lesből tudott újra lecsapni az iskolára. Amzie csak remélhette, hogy riasztották a védőket, és ahogy szállt fel a felhők között vagy négy másik sárkánnyal találkozott. Azok azonnal támadtak rá, tűzzel próbálkoztak, ami nem hatott, majd mágiával. A lány nem ismerte az összes támadó mágiát, mivel még nem tanulták, és amúgy is a bronnak kellett jobban tisztában lenni ezekkel, így csak annyit tudott, hogy mindenáron ki kell kerülnie őket.
A támadók célját nem tudta, de lassan rájött, hogy az általuk alkotott gömb közepén áll, habár úgy tűnik, hogy mozog, ők lekövették. Fogalma sem volt, mi a céljuk, de mivel megtámadták az iskolát minimum, hogy ki kellett derítenie. Egy óvatlan pillanatban sikerült lekapnia egy mágust a sárkánya hátáról, de legnagyobb megdöbbenésére a sárkány azonnal tűzzel támadt, mintha meg akarná semmisíteni a saját bronját. Amzie úgy döntött ennek véget kell vetni, így szárnybehúzott zuhanórepüléssel indult a föld felé.
A védők ekkor húztak el mellette, de az egyik sárkányt ez nem érdekelte, alá került és precíz célzással szénné égette a mágusát. Amzie szinte érezte, ahogy szétporlad a markában és undorral vegyes dühvel engedte el a maradványokat, miközben lassított zuhanásán. Csak most sajnálta, hogy nem tudja megkérdezni, mit akarnak. Csakhogy a támadó nem lassított és a lovagjánál feltűnt Asbeth. Amzie először azt hitte, rosszul lát, de a lovag jól láthatóan megmutatta az összekötözött, riadt mágust, majd teljes erőből lehajította a föld felé, ezzel egy időben a sárkány elé vágott, aki így nem tudta követni a zuhanó alakot. Amzie rémülten látta, hogy a kastély egyre közelebb ér hozzájuk, védő sárkány sehol, hisz aki volt, fent viaskodott a támadókkal. Bukfencezve került ki egy támadó mágiát és immár mit sem törődve a lovaggal barátja után vetette magát és zuhanórepülésben, behúzott szárnnyal próbálta elérni. Tudta, csak egy lehetősége van fékezni és elkapni, ha nem él ezzel, Asbeth halott. Csak rá koncentrált, nem hagyta, hogy a körülötte fokozódó zsivaj megzavarja, a mágus halálfélelmét is igyekezett kizárni. A talaj már csak pár tíz méterre volt, mikor kiterjesztette szárnyát, magához ölelte és szárnyával is betakarta a mágust, végül kemény csattanással ért földet, hogy utána egész az iskola faláig bucskázott, hogy a kő állította meg. Érezte, hogy szédül, felnézve még látta, hogy a fekete támadók menekülőre fogják, majd elvesztette az eszméletét.

- Amzie, jól vagy? Amzie! – hallotta Jinx siránkozó és megnyugtató hangját, és kinyitotta a szemét. A füvön feküdt ott, ahová lezuhant, Jinx térdelt az egyik oldalán, Gero és Season a másikon, Asbeth mellett pedig Ezekiel épp barátját szabadította ki. Amzie megállapította, hogy nem lehetett sokáig ájult, és azonnal fel akart ülni, hogy lássa Asbethnek a kötésen kívül semmi baja, de ahogy felült majdnem teljesen lecsúszott róla a köpeny, amit ráterítettek. Körbenézve nem volt nehéz megállapítani, hogy Season volt annyira előzékeny, hogy vigyázzon a hírnevére. Maga elé fogta, de ahogy felült még mindig forgott a feje. Season segített neki felülni.
- Nagyon megütötted magad, az orvos mindjárt itt lesz, addig ne nagyon mozogj.
- Asbeth jól van? – kérdezte Amzie kicsit jobban aggódva, mint azt bármelyik mágus szerette volna hallani. A kérdezett gyenge mosolyt eresztett meg felé, de csak a fejét tudta odafordítani.
- Örülök, hogy látlak – mondat gyengén. A nőnek fájt, hogy barátját így kell látnia, és dühös volt, amiért őt használták fel.
- Sajnálom, hogy belekeveredtél.
- Nem a te hibád.
- Nem, de miattam van. Majdnem meghaltál…
- De nem haltam meg – nyomatékosította a srác, aki még gyengén is olyan határozott volt, ami Amzie-nek bátorságot adott.
- Tudsz róluk bármit?
- Nem, sajnálom.
- Ezt majd mi kiderítjük – lépett közéjük egy tanár és villám gyorsan rendelkezett. Amzie és Jinx pár perc múlva a gyengélkedőn kötöttek ki, Asbeth is, csak másik szobában, Season és Gero, valamint Jinx két jelöltje a falnál várták, hogy a doki véleményt mondjon. Mindkét lányt nyugalomra ítélték. Jinx kicsit élvezte, hogy mennyire aggódnak érte. Amzie viszont a látottakból érezte, hogy beszélnie kell a saját jelöltjeivel. Egyszerre léptek oda, de ő feltornázta magát, és rájuk nézett.
- Season beszélhetnék egy kicsit Geroval?
- Természetesen – felelt az és hátrább lépett. Gero fürkészve, idegesen méregette a lányt. Ő úgy döntött nem hosszabbítja meg a szenvedéseit.
- Nem szeretném, ha a jelöltem lennél. Sajnálom.
Gero egy pillanatig megkövülve állt. Nem épp erre számított. Az eredményei sokkal jobbak voltak, mint Seasonéi. Tudta, most kéne meghajolnia és szó nélkül elmennie, de képtelen volt rá. Összeszorított ököllel kérdezte.
- Megtudhatom, hogy miért?
- Persze – felelt nagylelkűen Amzie, de még mielőtt reflexből biccentett volna leállította a mozdulatot, nehogy újrakezdődjön a szédülés. – Láttam a csoportos harcotokat, nekem nem stílusom kivárni, hogy mindenki kiirtsa egymást és a végére maradjak. Továbbá Season kapta el Jinxet, és ha jól tudom ő adta a köpenyét is.
Gero még mindig leforrázva bámulta, majd végre erőt vett magán és meghajolt.
- Köszönöm a lehetőséget – azzal sarkon fordult, és elment. Kifelé még intett Seasonnek, aki kíváncsian lépett a nőhöz. Amzie bele is fogott a magyarázatba.
- Gerot elküldtem, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan téged választalak lovagnak.
- Megértem – próbálta higgadtan fogadni Season a hírt, de sütött róla a boldogság.
- Köszönöm, hogy megmentetted Jinxet. És a köpenyed is.
- Ez csak természetes – válaszolta a sablonszöveget, de sütött róla az őszinteség. Amzie érezte, hogy kezd felülkerekedni rajta a fáradtság.
- Tudod már, hogy kik voltak a támadók, és miért pont engem vettek célba?
- Nem, de még a tanárok sem. Ha valami kiderül, azonnal szólok, de valószínűbb, hogy neked szólnak először.
Egy árny suhant át az ablak előtt, és habár Amzie rájött, hogy csak Julie az, összerezzent. A fáradtság egyre nyilvánvalóbban kiütközött rajta, le-lehunyta a szemét. Látta, hogy Season hátrálni kezd, de elkapta a kezét.
- Itt maradnál egy kicsit még?
- Ahogy szeretnéd – bólintott, és leült az ágy szélére, de Amzie így is érezte a boldogságot, ami belőle sugárzott. El tudta volna képzelni, hogy vele dolgozzon, és remélte, hogy megkedveli annyira, hogy szívből megcsókolja. Valami mégis nyomasztotta. Jinxet már körülállták a barátnői, de hozzá senki sem jött. Márpedig a sárkányok csoportban járnak, és ha nem tud egy csoporthoz sem tartozni, az nem túl jó előjel. Akár megsemmisítéssel is fenyegethet. Még mindig Season kezét fogta, és rá nézett.
- Ezekielt is jelöltnek veszem. – Season öröme azonnal eltűnt, s kétkedve fürkészte a nőt. Bámulatos, hogy Amzie mennyire könnyen tudott olvasni az arcáról. Igyekezett megnyugtatni. – A többi sárkány kiközösített, amiért elutasítottam – intett fejével feléjük. Jinxet e pillanatban is körülrajongták. – Ha ez így megy tovább, annak nem lesz túl jó vége.
- Kívülállónak nyilváníthatnak, és megsemmisíthetnek.
- Pontosan.
- Miatta… – a nő most először látott mélyről jövő gyűlöletet a mágusban. Eddig csak kedvesnek, határozottnak és figyelmesnek ismerte meg, most először villant fel előtte a harcos. Az, amit a mágus eddig így vagy úgy, de rejtegetett. – Értem. Úgyis te döntesz.
Amzie tovább fürkészte az arcát. A mágus már nem volt annyira magabiztos, de azért mellette maradt. Amzie gyengéden megszorította a kezét.
- Maradj mellettem egy kicsit.
- Jó – mosolyodott el Season.
Ekkor ért oda hozzájuk Ezekiel. Hivatalosan nem volt joga ott lenni mondván, hogy szigorú ágynyugalomra ítélték a lányt, de tudnia kellett, hogy jól van. Sütött róla az aggodalom.
- Hogy vagy? – kérdezte. Amize igyekezett megnyugtatni.
- Nem vészes. Asbeth hogy van?
- Felgyógyul, nem lesz maradandó sérülése. Most hallgatják ki – mondta, de figyelmét jelen pillanatban inkább az kötötte le, hogy Amzie a mágus kezét fogja. Féltékeny volt, nagyon is, de igyekezett nem mutatni.
- Még akarsz a jelöltem lenni? – kérdezte meg hirtelen Amzie. Ezekiel lelkesen válaszolt, azonnal felcsillant a szeme.
- Igen!
- Jó, akkor az vagy. Szólj, ha valamit kiderítettek Asbethtől.
Ezekiel lelkesedése ahogy jött, olyan gyorsan el is ment. A sárkány máris elküldte magától, így ha névlegesen jelölt is, nincs sok esélye. Kényszeredetten meghajolt.
- Szólok – azzal sarkon fordult, és elment. Season boldogan ült mellette, és fogta a kezét, míg Amzie elaludt.

Mikor felébredt Season már nem volt mellette, viszont néhány lány az ő ágya mellé is telepedett és lelkesen üdvözölték.
- Szia! Jól vagy?
- Úgy aggódtunk érted!
- Igen, még kész sem vagy, és máris a feketékkel harcoltál!
Amzie erre a képmutatásra inkább nem reagált, valamennyire mégis kiülhetett az arcára, mert egy lány, aki szintén nemrég került oda – és szintén nem volt még túl azon a bizonyos csókon – magyarázkodni kezdett.
- Ne haragudj, hogy nem szóltunk hozzád, de azt mondták ha megtesszük minket is kiközösítenek.
- Igen, és mi nem vagyunk annyira menők, mint te – fűzte hozzá a másik is kivert kutya tekintettel. Amzie végignézett rajtuk, és nem tudott nem megbocsátani.
- Jól van, fátylat rá. Most mi a helyzet?
- Hallotta mindenki, hogy Ezekielt is elfogadtad jelöltnek, de az idősebbeknek nem tetszett, hogy elküldted, míg Seasont nem.
- Seasonnel semmi baj. Különben is, megmentette Jinxet és rám is figyelt. Ezekiel hol volt akkor, ha annyira a lovagom akar lenni? – kissé bosszankodva.
- Épp ez az. Felment utánad seprűn. Leszedett egy mágust, de meghalt, a saját sárkánya ölte meg, legalábbis azt mondta – a lány, de a homlokát ráncolta. Amzie megdöbbent a hallottakon. Sárkányok közé felmenni seprűn kis híján az öngyilkossággal egyenlő. Ezekiel mégis megúszta. A többiek mégis kétkedtek benne, így kénytelen volt megerősíteni.
- Én is leszedtem egy mágust, az enyémet is elégették.
- De ez hihetetlen! – fakadt ki a lány.  – Senki sem öli meg a saját lovagját!
- Pedig ezek megtették – sötéten Amzie.
- Ezt nem a gyengélkedőn kéne megbeszélni – lépett be Julia nyomában Force-szal. Amzie-t meglepte, hogy együtt jöttek, bár később rájött, hogy régebbi párok járhatnak együtt az iskola területén különleges alkalmakkor. Pontosabban vészhelyzetben. Julia közben mellé ért, és felmérte. – Jobban vagy?
- Igen, nem volt komoly sérülés – ült fel a lány.
- Jó. Az igazgató hívat, beszélni szeretne veled, és a jelöltjeiddel.
- Jövök – állt fel Amzie.
A folyosón csatlakozott hozzá a két lovag-jelölt. Nagyon hivatalosan jöttek a nőtől egy lépéssel lemaradva, és semmilyen nyoma sem látszott, hogy rivalizálnának egymással.

Az igazgatónő gondterhelten, hátrakulcsolt kézzel merengett az ablakban, csak mikor belépett a hármas fordult meg és vette magára komoly szerepét, ami egy pillanat alatt elrejtette a gondjait. Őszbe forduló hajú nő volt szálfa egyenes háttal, filigrán testalkattal, szigorú tekintettel. Amzie most először látta igazán közelről és csak most vette észre, hogy a nő a negyvenes éveiben járhatott, nem volt annyira idős, ami ősz haját indokolta volna, ellenben a bőre arany színűn csillogott az íriszével egyetemben, ami kétséget sem hagyott afelől, hogy milyen színű sárkányként. Amzie vele szemben állt meg, oldalán a két jelölttel. Ők meghajlással köszöntötték a nőt. Ő azonnal a lényegre tért:
- A támadás miatt kérettem önöket. A házirend sorozatos felrúgása veszélybe sodorta az iskolánkat. Amzie, önnek semmi keresnivalója sem volt az elválasztó falon, a lezuhanó törmelékek bárkit megsebesíthettek volna nem beszélve arról, hogy Jinx is csak Seasonnek köszönhette, hogy ép bőrrel megúszta. Ezekiel, önnek pedig még tilos más sárkányokkal felvenni a harcot, ennyire ne igyekezzen elnyerni Amzie elismerését. Meghalhatott volna, vagy elkaphatták volna a saját felelőtlen viselkedése miatt és én nem akarom, hogy azzal legyenek tele a hírlapok, hogy az iskolánk tanulót vesztett. Világos?
- Elnézést – hajoltak meg, Amzie is csatlakozott.
- Büntetésből két nap elzárást kapnak, külön cellákban – tette még hozzá szigorúan, majd felengedett az arca, és hangsúlyt váltott. – Láttak bármit, amiből megtudhatjuk, hogy kik lehettek?
- Mind feketék, nagy termetűek. A lovagjaikon csuklyás köpeny volt. És ha elvesztik, megölik őket. Én is próbáltam egyet elkapni, de elégették – tájékoztatott a lány. Ezekiel is csak hasonló beszámolót tudott nyújtani.
- Van róla valami elképzelése, hogy miért önre támadtak? – faggatózott tovább az igazgató. Amzie hiába gondolkozott, semmi ésszerű magyarázat nem jutott eszébe. Hangosan gondolkodott.
- Apám a minisztériumban dolgozik, de bárki aki ismeri elmondhatja, hogy csak örülne a halálomnak, ezzel nem tudnak befolyást gyakorolni rá.
- Igen, tudom – bólogatott gondterhelten a nő, és ismét végigmérte Amziet. – Nincs valami különleges adottsága, amit nem osztott meg velem?
- Tudtommal nincs.
- Valami, amivel esetleg mindig is együtt élt, ezért az ön számára természetes?
- Nincs – határozottan a lány, de kibukott belőle az első vicces gondolat. – Az egyetlen különleges tulajdonságom az, hogy Ezekiel otthagyva a rajongótáborát utánam jött.
Humornak szánta, de az igazgató komolyan fontolóra vette a dolgot.
- Végül is Asbeth az ön barátja is, jól tudom?
- Az iskola kezdete óta – bólintott a mágus. A nő hangosan gondolkodott.
- Lehet, hogy rátapintott a lényegre. Ezt csak egyféle képpen tudhatjuk meg: el kell különülniük.
- Vagyis? – Amzie.
- Nem lehet egy ideig a jelöltje, ne találkozzanak.
Amzie felnyögött, amit mindkét jelölt félreértett, így a lány korrigált is. – Igazgató, engem kiközösítettek, mert nem fogadtam jelöltnek, senki sem fogja nekem elhinni, hogy nem én passzoltam megint, szóval megkérhetem, hogy vagy hirdesse ki a helyzetet, vagy Ezekiel maradjon mellettem.
- Nem fogom kihirdetni. Nem tudhatjuk, hogy vannak-e árulók köztünk.
- Akkor marad mellettem?  - Amzie lemondón. – Végül is annyira nem tudjuk elszeparálni, legfeljebb ha visszamegy a Merlinbe.
- Nem, a Merlinbe semmiképp sem megy – jelentette ki az igazgatónő, de mivel a kiközösítést szerette volna elkerülni, kénytelen volt jóváhagyni a lány kérését. – Ha így áll a helyzet, akkor marad minden a régiben. Úgysem a diákjaimon akarom kikísérletezni, hogy mit akarnak a támadók. De nagyon vigyázzanak magukra, sehová se menjenek egyedül.
- Értettem – hajoltak meg.
- Ennyi, elmehetnek – zárta a beszélgetést, és a hármas kiment a szobából.
Némán haladtak a folyosón, csak mikor elhagyták az igazgatói szárnyat szólalt meg Ezekiel.
- Amzie, beszélhetnénk négyszemközt?
A lány a gondolataiba merült, most összerezzent a hangra, de a srác felé fordult.
- Persze.
- Előre megyek – ajánlotta előzékenyen Season és már ott sem volt. Ezekiel tekintetével követte, s csak mikor ellenfele eltűnt a sarkon szólalt meg.
- Azért választottál jelöltnek, mert kiközösítettek?
A lánynak ismeretlen volt ugyan, de megbántottság burkolta a mágus teljes lényét.
- Ha nem teszem, nem lesz csapatom, eléggé nyomós indok.
- Ismerem a kiközösítésre vonatkozó passzust – közölte Ezekiel. – De azt reméltem, hogy legalább egy kicsit komolyan gondolod, hogy szívesen fogadnál lovagodnak.
- Egyszer már nemet mondtam.
- Változhatott az elképzelésed – mondta csüggedten a mágus, mint aki maga sem hisz már benne. Elnézte a lány vonásait, és nem akarta elhinni, hogy tényleg semmilyen hatással sincs rá. Hogy semmi esélye sincs nála. Amzie is megenyhült. Eddig csak a magabiztos Ezekiellel találkozott, azon kivétellel, mikor miatta megsérült mindig tele volt önbizalommal, és Amzie most látta ugyan olyan esendőnek, mint az összes többi mágust.
- Majd meglátjuk, hogy tudunk együtt dolgozni – próbálta vigasztalni, de a srác erre csak felkapta a vizet.
- Dolgozni… Mások bármit megadnának, hogy őket kérjem, rád miért nem vagyok semmilyen hatással?
- Biztos velem van a baj, ne vedd magadra – Amzie most már komolyan szerette volna megvigasztalni, de nem tudott szabadulni az érzéstől, hogy ez csak egy hiszti, vagy színjáték, hogy közelebb kerüljön hozzá. Ezekiel közben eldöntött valamit, mert szembefordult vele, és komolyan a szemébe nézett.
- Mondd meg őszintén: akarod, hogy a jelölted legyek, vagy nem?
Amzie nem szerette, mikor sarokba szorították, bepöccent erre a kérdésre.
- Te jöttél utánam azzal, hogy jelölt akarsz lenni, meg hogy letetted a vizsgákat, de eddig csak barátok voltunk, nem várhatod, hogy bejelented, és essek hasra előtted! Elfogadtalak jelöltnek, vagy kivárod, hogy egyáltalán hogy tudunk együttműködni, vagy ha képtelen vagy várni vond vissza te!
- Együttműködni, meg dolgozni, te ezt az egészet munkának veszed! Én védeni akarlak minden tudásommal, a szád lenni, ha átalakultál, a pajzsod, a ruhád! A gondolatod közvetítője, én veled akarok repülni, senki mással! Ez nem csak munka… – fakadt ki elkeseredetten. Amzienek viszont nem volt ereje a további vitához.
- Jó, te erről az egészről tudtál, nekem meg kiderült pár hete, szóval nem várhatod, hogy akkor most csettintésre legyek szerelmes csak azért, hogy nekem is legyen tüzem!
- Ha így állsz hozzá, nem is leszel soha az!
- Akkor csók nélkül lesz tüzem, na?
- Az még senkinek sem sikerült.
- Szerintem csak senki sem próbálta.
- Ezek szerint nem veszed komolyan ezt az egészet?
- De, tök komolyan veszem, de az érzéseimet nem lehet beidőzíteni, hogy akkor hat nap múlva beleszeretek ebbe és ebbe. Egyébként is, mi van, ha valaki olyat szeretek meg, aki béna a harcban? Akkor nem fogom őt választani csak azért, mert szeretem.
- Pedig csak azzal fogsz tudni kommunikálni. Az ért majd meg, akitől a csókot kapod, akivel össze vagy kötve.
Amzie ingerülten széttárta a karját.
- Pedig akkor sem tudok csettintésre beléd szeretni, vagy el tudod fogadni, vagy nem!
- Jó! – Ezekiel, és faképnél hagyta a lányt. Amzie nézte, ahogy eltűnik ő is a folyosó végén, és úgy döntött felmegy Asbeth-hez, hátha nem ott lesz, és mint régi baráttal beszélhetnek. Csakhogy mielőtt elindulhatott volna Julia és Force fogták közre:
- Erre gyere, mutatom az utat – Julia.
- Hová?
- Két napi elzárást kaptál.
- Jó, de máris?
- Talán más dolgod van? – húzta fel szemöldökét. Amzie megadóan lehajtotta a fejét.
- Nem, megyek – követte. A szikla felső részébe vájt cellába vezették, egy kis ablak volt rajta, rácsos, és az ajtón is egy rácsos ablak. A cellában egy ágy, egy asztal, és kész. Kicsi volt az egész, pár lépéssel végig lehetett benne menni. A lány önként bement, de nem bírta megállni, társa felé fordult.
- Julia!
- Igen?
- Kérhetek valamit?
- Mit? – kérdezte elővigyázatosan a howel. Általában határozott vonásain most mintha sajnálat jelent volna meg, ami Amzie-nek reményt adott.
- Ha Asbeth-et előbb engedik el, mint két nap megmondanád neki, hogy itt vagyok?
Julia mérlegelte a hallottakat, végül megenyhültek a vonásai.
- Megmondom.
- Köszönöm.
- Legközelebb ne csinálj hülyeséget. Ezt utálom – és rázárta az ajtót. Amzie pedig jobb dolga nem lévén leheveredett az ágyra.

Az első napot úgy fogta fel, mint pihenőt, elnézte a toronyból a lentiek mozgolódását, emlékezetébe véste az udvar és gyakorlótér minden négyzetméterét, a toronyból ugrálós repülés óra pedig még szórakoztatta is. Mégis, délutánra kicsit unta a semmittevést, így leheveredett az ágyára.
Éjszaka ébredt és azonnal odaült az ablakhoz. Megváltozott a Fészek képe, a falakon és bástyákban mindenhol sárkányok őrködtek, mintha legalábbis igazi várban lettek volna, bár Amzie-nek el kellett ismernie, hogy a feketék támadása komoly ok lehet erre a készültségre. Julia gormantját osztották be éjjelre, a vörös sárkány Force-szal a hátán repült egyik sárkányától a másikig, közben mind feszülten pásztázták a látóhatárt, ami amúgy pártíz méterre a Fészektől máris feketeségbe veszett. Az éjszakai baglyokon és néhány más madáron kívül azonban semmi sem mozdult.
Amzie jó fél óra múltán azt is megfigyelte, hogy egy-egy felszálló sárkány ha repült is egy kört, bizonyos ponton sosem lépett túl, épp addig ment, ameddig megszabták nekik. Elismerőn figyelte, hogy ennyire betartják a szabályt, ő a részéről a hűvös éjjeli áramlatokon elment volna pár magasabb gerincig. Persze laza szabálytisztelete juttatta oda, ahol épp volt. Nagyot sóhajtott és visszafeküdt az ágyára.

Csillagfényes volt az éjszaka, mikor neszezésre ébredt. A tagjai a kétnapi mozdulatlanságtól teljesen elgémberedtek, alig várta, hogy másnap délelőtt kiengedjék. Kíváncsian figyelte, ahogy fény dereng a folyosón, végül ismerős alak bontakozott ki a homályból.
- Amzie?
- Asbeth, te vagy? – kelt fel lelkesen a lány és azonnal az ajtóhoz lépett. Asbeth leeresztette botját, hogy láthassa a lány arcát.
- Sajnálom, hogy miattam bezártak – vallotta be őszintén. Amzie a rácsba kapaszkodott, úgy nézett a szemébe.
- Nem miattad volt, korábban kezdődött. Hogy vagy?
- Jól, holnap reggel indulnom kell, elvileg nem találkozhatnánk, de megkaptam az üzeneted, és látni akartalak. Hogy tetszik a suli?
- Elég hajmeresztő szabályaik vannak…
- És mint tudjuk, te nem szereted a szabályokat – folytatta mosolyogva a mondatot Asbeth.
- Ezeket nem. De nincs sok választásom, boldogulok, ahogy tudok.
Egy ideig hallgattak, végül a srác bökte ki, amire gondolt.
- Meglepődtem, mikor Ezekiel utánad jött.
- Jaj, ne is mondd, miatta már elég bajba kerültem…
Asbeth meglepődött, és kicsit feljebb emelte botját, hogy jobban lássa Amzie arcát, de nem látta rajta, hogy viccelne.
- Azt hittem örülni fogsz.
- Miből?
- Azt hittem kedveled.
- Miből hitted?
- Nem tudom. Csak mert mindenki odavan érte. Azt hittem te csak azért nem mutatod ki, hogy ezzel vond magadra a figyelmét. Ami sikerült is.
- Látom. De nem színleltem, tényleg csak barátként tudok rá gondolni. Őszintén szólva jobban örültem volna, ha téged látlak meg akkor az ajtón bejönni – hadarta, majd lesütötte a szemét. Fogalma sem volt, honnan vette a bátorságot, talán a félhomály, vagy hogy a srác másnap úgyis visszamegy a Merlinbe, és talán nem is látja többet. Csalódottan gondolt erre a lehetőségre. Zavartan nézett fel, mert túl mély volt a csend köztük, de azonnal meglátta Asbeth csillogó szemét. Most már ő is felemelte a kezét, és kis hezitálás után megfogta a lányét a rácson, majd mikor nem kapta el körbefonta, és ez hihetetlen nyugalmat adott neki. Amzie viszont hirtelen úgy érezte, hogy kiugrik a szíve a helyéről.
- Valamit tudnod kell – kezdte Asbeth komolyan, de láthatóan eszébe sem jutott, hogy eleressze a kezét, mintha így szeretnének maradni örökre. – Én  is megpróbáltam letenni a kiegészítő vizsgákat, de megbuktam.
- Sajnálom.
- Én is. Viszont mielőtt visszamegyek a Merlinbe, talán valamiben még tudok segíteni.
- Miben?
- Nem biztos – folytatta, és hátranézett, hogy nem jön-e valaki, de a folyosó kihalt volt. Ekkor eleresztette a lány kezét és a rácson átnyúlva magához vonta az arcát, és megcsókolta.
Amzie megdöbbent, aztán a szíve véglegesen ki akart szakadni, és forróság járta át az egész testét, szinte alig kapott levegőt, mikor Asbeth elengedte, és visszahúzódott. Amzie viszont elkapta a kezét és ujjain átfonta a sajátját, így támasztották az ablakra. A lány csak pár perc után érezte, hogy képes megszólalni.
- Szerintem hatott. Köszönöm.
- Én köszönöm – mosolyodott el szomorkásan Asbeth. – Ha egy mód van rá, Ezekielnek ne mondd el. Nem akarok vele összeveszni emiatt.
- Mostanában elég hisztis.
- Nem szokta meg az elutasítást.
- De így nem lehet vele dogozni.
Asbeth hallgatott egy ideig, végül úgy döntött megkérdezi, amit szeretne.
- Kit választasz lovagodnak?
- Mindenki azt várja, hogy Ezekielt, mert annyira menő, és mikor láttam harcolni tényleg elég nagystílű volt. Tehetséges – Amzie, de elhallgatott. Asbeth noszogatta.
- De?
- De Seasont kedvelem. Nem annyira rámenős látszólag, csak épp mindig ott van, ha szükség van rá. Ezekiel ha besértődik egyszerűen elmegy. Szerintem én elég toleráns vagyok, de ezért ez durva volt. Season remekül tudja, hogy mit szeretnék.
- Például? – érdeklődött Asbeth.
- Amikor ránk támadtak látta, hogy én boldogulok, de nyilván tudja, hogy Jinx a legjobb barátnőm, és törődött vele, hogy épségben megússza. Lehet, hogy nem jött fel a sárkányok közé, de épeszű lovag nem is kockáztatja feleslegesen az életét. Tulajdon képpen sokkal megfontoltabb, mint Ezekiel. – Itt zavartan állt meg, de egy pillanat múlva folytatta. – Ha vizsgáztál biztos tudod, hogy elég fontos, hogy a lovag a sárkánnyal jól kijöjjön.
Asbeth is ismerte a lányt annyira, hogy ne akarjon pontosítani. Látta, hogy Amzie mennyire idegenkedik ettől az erőltetett kapcsolat témától, így csak bólintott.
- Azt hiszem ha harcolnék, inkább rá bíznám az életem. És kezdem megkedvelni. De félek Ezekiel és a többi sárkány reakciójától. Kiközösítettek csak mert elutasítottam.
- Elutasítottad? – derült fel Asbeth.
- Bejött önelégülten, hogy majd ő lesz a jelöltem, és minden tökéletes lesz, látnod kellett volna.
- El tudom képzelni – nevetett fel Asbeth. – Igazából körbeérdeklődtem az itteniekről.
- És mit derítettél ki?
- Season nem feltűnősködik, de ő az egyik legjobb. Valójában két sárkány is lovagjának akarta korábban, de visszautasította.
- Tényleg? Mármint tudtam, hogy ezt is lehet, csak meglepő. Tekintve, hogy akkor kárba megy az a sok év tanulás.
- Valóban nem jellemző, de ő megtette, kétszer is.
- Akkor lehet, hogy harmadszor is megteszi. Mi volt az ok?
- Ennyire mélyen nem mentem bele. Azt hiszem az egyik lány túlságosan uralkodni akart felette, a másikkal nem tudom, mi volt, de a végén lépett vissza.
Amzie a homlokát ráncolta.
- Nem szeretném, ha visszalépne. És még mit hallottál róla? Tudás szempontjából?
- Elméleti tárgyakból kitűnő, és kiváló stratéga, ami egy lovagnál nem hátrány – tette hozzá sokatmondón.
- Te… támogatnád, ha őt választanám?
- Nincs beleszólásom.
- A véleményed kérdeztem.
- Lehet, hogy soha többé nem találkozunk.
- Akkor is érdekel a véleményed – szorította meg a kezét. Asbeth örült, de fájt is neki, hogy több beleszólása nem lehet a lány életébe.
- Tehetséges, értelmes, és… összepasszolnátok – préselte ki magából, de nagyon nehezére esett. – De van még valaki, Maxnek hívják.
- Debora-jelöltje Max?
- Először igen, de magától visszalépett és most Jinxet célozta meg.
- Akkor miért ajánlod?
- Mert ő is nagy stratéga, és úgy hallottam a védő mágiája erősebb, mint Seasoné, ami harcban szintén nem hátrány.
- Akkor Jinx jól járna vele. Én meg tudom védeni magam.
- Lehet, de egy kis plusz sosem jön rosszul. Ha felmerül benne, hogy hozzád jelentkezzen ne vesd el azonnal.
- Nem fogom, de kezd herótom lenni ettől az egész válogatástól.
- Akkor se kapkodd el. Az életed múlhat rajta. Nem szeretném, ha olyat választanál, aki nem tud megvédeni.
- Csak a legjobbat választom – szorította meg a kezét, aztán elnevette magát – Ezekielről szó sem esett, szegény teljesen kiesett a szórásból.
- Igen, tényleg. Lehet, hogy letette a kiegészítő vizsgákat, de ez akkor sem olyan, mintha valaki már hat éve itt van. Jó, és okos, de akkor sincs elég tapasztalata.
Hirtelen lépéseket hallottak a folyosón közeledni. Asbeth egészen eloltotta a botját, és néma csendben várták, hogy a lépések elhaljanak.
- Köszönöm – suttogta Amzie. Észre sem vették, de már pirkadni kezdett az ég alja. Asbeth szomorúan látta, és visszanézett a lányra.
- Mennem kell, hajnalban indulok, Julia és Force visznek.
- Vigyázz magadra, és mindent köszönök!
- Te is vigyázz magadra – még egyszer megszorította a kezét, aztán eleresztette és lesietett a lépcsőn. Amzie sokáig állt még az ajtónál. Kusza érzések kavarogtak benne. Egy része utána ment volna, de imádott repülni, és mivel Asbeth is sok jót mondott Season-ről érezte, hogy jó választás lenne.

Egy kellemes napon, mikor már a tavaszi langyos szél fújt még a Fészek környékén is a jelöltek szárnyában épp órán ült Gero és Season, ez utóbbi elgondolkodva bámult ki az alakon, mikor egy összetéveszthetetlenül vörös sárkány zuhant le az ablak előtt, nyomában egy zafír sárkánnyal a hátán barázdákkal, amit Amzie különös ismertetőjegyének tekintettek. Season eddig sem követte különösebben az óra folyását, most pedig azonnal felkelt a helyéről és az ablakhoz lépve figyelte, ahogy Amzie beérte Juliát, aki mintha csak erre várt volna lábával a mellettük elhúzó falhoz próbálta lökni, csak Amzie sárkányt meghazudtoló ruganyosságának köszönhette, hogy ki tudott fordulni a csavarásból, de így is alá került és csak nagy nehezen tudta Juliát kikerülve ismét feltornászni magát a magasba.
- Season, óra van, üljön vissza – hallotta fél füllel a tanár hangját, de érdekelte, hogy Amzie, mint újonc sárkány a valóságban mire képes, ezért az ablaknál maradt. Arra is kíváncsi lett volna, hogy Julia miért támadta meg. Abban biztos volt, hogy nem az óra része, hisz a Fészek területén kívül szálltak, és Juliának nem is volt joga harcolni az újonccal.
Míg ezen gondolkodott Amzie zafír sárkányként egy kiszögellés mögé bújt és a kellő pillanatban kőzáport zúdított ellenfelére, aki viszont ezt kikerülte és lábával a falhoz vágta a másikat, majd lefújta tűzcsóvával. Amzie ugyan nem sérült meg, de a bronja, ha lett volna, nem élte volna túl, ezzel vége is lett a harcuknak. Season választottja veresége ellenére nem érzett csalódottságot. A sárkány csak pár hete élt a képzőben, Julia majdnem öt éve, ennyi rutint nem lehet azonnal legyőzni. Visszafordulva Ezekiellel találkozott a tekintete. Az bezzeg nem engedhette meg magának, hogy az óra közepén az ablakhoz sétáljon és habár közönyös képet vágott legbelül nagyon zavarta, hogy vetélytársának ekkora tekintélye van még a tanáraik között is. Egyedül az vigasztalta, hogy Amzie különösebben erős vonzódást felé sem mutatott, illetve úgy sejtette tisztában sincs Season értékével, mint ahogy ő sem nézte volna ki belőle elsőre, csak a lassan begyűjtött információkból jött rá, hogy a másik milyen jelentőséggel bír a képzőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése